Jokri

JOKRI staat voor JOnge KRIstenen en is een beweging voor zoekende jongeren tussen 12 en 18 jaar. Er zijn een 40-tal groepen in het bisdom Gent.
We durven samen met jonge mensen op zoek te gaan in het geloof.

Jongeren zoeken “zin” in het leven en denken dat het Evangelie hen ook na het Vormsel nog iets te zeggen heeft maar wat precies is niet altijd duidelijk. Samen met andere leeftijdsgenoten probeert men in een open en enthousiaste sfeer te ontdekken wat christen zijn vandaag betekent. Daarnaast is er ook ruimte voor ontmoeting, vriendschap en heel veel plezier.

(Vanaf minuut 6:51 voorstelling van Jokri Geraardsbergen)

Ontstaan

De Jokribeweging van Geraardsbergen werd eind 2003 opgestart op initiatief van pastoor Rudy van Acker uit Geraardsbergen. Geert De Coninck werd aangesproken om de jongerengroep op te richten samen met enkele andere vrijwilligers. Jokri Geraardsbergen heeft reeds een hele weg afgelegd. In de beginfase was het een uitdagende zoektocht naar leiding, leden, een geschikte locatie om samen te komen, enz.

Praktisch

Jokri Geraardsbergen komt ongeveer 10 keer per schooljaar samen, rekening houdend met schoolverlof en examenperiodes. De activiteit gaat telkens door op zaterdagavond van 17.30 u. tot 20.00 u. Iedereen tussen 12 en 18 jaar is welkom, ongeacht je achtergrond, ideeën, mening en of je nu op één van onze parochies woont of niet. We komen samen in de Bareelstraat 15, 9506 Idegem.
We vragen een kleine jaarlijkse bijdrage per persoon. Dit voor de verzekering en het materiaal dat we tijdens de activiteiten gebruiken.
Je mag als jongere altijd vrijblijvend langskomen om te ontdekken of Jokri ook iets voor jou is.

Kernwaarden

Jokri Geraardsbergen heeft drie kernwaarden: vriendschap, geloof en plezier. Deze waarden zijn steeds aanwezig in al onze activiteiten en vormen de kern van onze werking.
VRIENDSCHAP: Dit is zonder de twijfel één van de belangrijkste christelijke waarden en daar draait het om bij ons. We willen samen één grote en hechte vriendengroep zijn waarin iedereen aanvaard en gerespecteerd wordt, hoe hij of zij ook is.
GELOOF: Je bent gelovig, je twijfelt of je wil het beter leren kennen. In onze groep willen wij het geloof op een andere manier bekijken. Het wordt geen catechese- of godsdienstles. In tal van werkvormen zullen we verschillende elementen van ons geloof op het spoor komen. Samen trachten we te ontdekken wat christen zijn voor ons kan betekenen.
PLEZIER: We zijn jong, dus we mogen ons ook amuseren. Tijdens de activiteiten gaan we regelmatig uit de bol met van alles en nog wat. Natuurlijk blijf je steeds sportief en eerlijk. Hier luidt de boodschap: plezier maken met elkaar in alle vriendschap!

Jokri Geraardsbergen


[Planning Jokri – werkjaar 2022-2023] (pdf-document)