Gezellig samenzijn voor alleenstaanden

Onze werking voor alleenstaanden met een maandelijkse middagmaaltijd, blijft een succes! Het valt op hoeveel mensen mekaar al kennen vanuit hun schooltijd of vanuit hun buurt. Daardoor is het nog zo plezierig om herinneringen op te halen uit de jeugd. Weet je het nog, toen met die meester of die zuster op school? Of toen we dit of dat uitgestoken hebben tussen de school en thuis? Mensen van jaren die terugdenken aan hun kindertijd worden terug een stukje jonger. En wie nog niet zo oud zijn voelen zich extra gesteund omdat ook anderen in hetzelfde geval zijn.

Dat is ook de bedoeling van het gezellig samenzijn. Dankbaar zijn dat we er nog bij mogen zijn. Wellicht met in ons achterhoofd hetzelfde verdriet om iemand die ons dierbaar was en die we verloren, waardoor we nu meer alleen zitten dan vroeger. Als we samen zijn voelen we ons sterker, want we zien dat we niet alleen staan als alleenstaande. Anderen hebben die eenzaamheid ook een stuk moeten verwerken en steken daar nog heel wat energie in. We horen wel eens hoe zij dat gedaan hebben en er toch bovenop geraakten.

Het gaat er altijd plezierig aan toe, op ons gezellig samenzijn. Soms valt er eens een stilte – als het eten heel lekker is en iedereen veel honger heeft. Maar dan stijgt de ambiance opnieuw want er valt nog veel te vertellen! We de bereidwillige mensen die mee het initiatief namen, die willen zorgen voor de inschrijvingen, het vervoer maar ook de gastvrije mensen die voor ons koken en ons bedienen extra dankbaar dat we door hun inzet maandelijks kunnen samen komen! Of zoals iemand eens zei : het is hier zo gezellig dat we er twee weken op voorhand naar uitkijken en dat we er twee weken nadien nog van genieten!

Inschrijven kan door je naam, adres, telefoonnummer en als je dat hebt je e-mail door te geven aan Nicole Devacht, tel. 054 41 86 37 of gsm 0477 93 86 06, e-mail: nicole.devacht@gmail.com

Tot ten laatste woensdagmorgen voor de maaltijd kan je inschrijven. We komen telkens te 12 u stipt samen in ’t Hemelrijck op de Oudenberg en na de maaltijd kunnen we nog even Maria gaan groeten in de Onze-Lieve-Vrouw-kapel.