Zie ik kom spoedig – adventsretraite

Sinds enkele jaren volgen we met onze parochie de adventsretraite en vastenretraite van de Ignatiaanse Spiritualiteit. De dinsdagochtendgebeden in advent en vasten zijn hierop geïnspireerd. Ook nu hadden we plannen om tijdens de advent 2020 opnieuw dinsdagochtendgebeden te organiseren maar Corona bepaalt er anders over. Zoals veel andere organisaties doen we ons best om op de digitale trein te springen. De organisatoren van de Ignatiaanse Retraite reiken ons daarbij een waardevolle hulp aan.

“Zie, ik kom spoedig” is de titel van de adventsretraite 2020. De retraite gaat op zondag 29 november van start en loopt tot vrijdag 25 december. De teksten van “Zie, ik kom spoedig” werden geschreven door Gregory Brenninkmeijer sj.

Gedurende de adventsretraite 2020 wordt via Zoom een wekelijkse geleide meditatie aangeboden: op zaterdagmorgen 5, 12 en 19 december 2020, telkens om 09.30 u. Deze geleide meditatie zal ongeveer een half uur duren. Een Zoom-link wordt opgestuurd in de gebedsmail die op vrijdagavond in je postbus komt. U kan zich voor deze gratis digitale retraite inschrijven via www.ignatiaansbidden.org.

[…]

Lees meer in KERK & leven van 12 november

We wensen iedereen alvast een deugddoende adventstijd.

Ann Van Nieuwenhove