Wij stappen mee in de visie van Broederlijk Delen

In onze samenleving is vooruitgang vaak synoniem voor groei. Dat is een misvatting. Het groeimodel creëerde de voorbije decennia meer welvaart voor vele mensen. Dat klopt. Maar nu botsen we op de grenzen.
Crisissen volgen elkaar in sneltempo op: klimaatcrisis, economische crisis, sociale crisis, enzovoort. De ongelijkheid is nog nooit zo groot geweest. En armoede blijft alom aanwezig. Dat alles ondanks ‘groei’ in de wereldwijde samenleving.

De werkgroep Broederlijk Delen

Broederlijk Delen wil een andere manier van leven promoten.

Broederlijk Delen vindt dat onze wereld nood heeft aan een nieuw maatschappelijk project. We moeten op zoek naar een andere manier van leven. Met als ultieme doel: het voortbestaan van onze planeet en een menswaardig leven voor iedereen.
‘Het Zuiden’ is geen ver-van-mijn-bed show. Wat ik hier en nu doe, heeft een impact elders. Positief en/of negatief. Ook jij en ik zullen ons dagdagelijkse leven moeten aanpassen. Onze voedsel- en energieconsumptie moeten bijvoorbeeld anders. Of je er nu voor kiest om minder vlees te eten, bewuster om te gaan met water, of je in te schakelen in de deeleconomie: het gaat om de positieve impact die deze gedragsverandering heeft op onze samenleving en onze planeet. Dat is wat we nodig hebben.

[…]

Lees meer in KERK & leven van 17 februari 2016 (abonneer u)

De dekenale werkgroep Broederlijk Delen