Vamos a Peru

Ieder jaar worden inleefreizen georganiseerd voor en door de organisatie Broederlijk Delen. Er zijn twee soorten inleefreizen, voor individuele kandidaten tussen 25 en 65 jaar, in de zomer, in de maand juli. Daarvoor kan iedereen zich kandidaat stellen, maar men moet er steeds snel bij zijn, want de plaatsen zijn altijd heel snel ingenomen.

Maar er zijn ook inleefreizen voor scholen. Deze vinden plaats in de Kerstvakantie. Dit jaar mochten 2 Oost-Vlaamse en 2 West-Vlaamse scholen elk 4 leerlingen en een leerkracht meesturen. Een van die scholen was het Sint- Catharinacollege van Geraardsbergen. De leerlingen die meegingen werden niet zomaar gekozen. Zij dienden een motiveringsbrief voor te leggen waarom ze een inleefreis wilden meedoen.

De vier leerlingen werden op de laatste dag van het eerste trimester gezegend en gezonden door onze bisschop Mgr. Van Looy, in een viering op school. Een heel bijzonder gebaar voor een heel bijzondere missie.

[…]

Lees meer in KERK & leven van 4 februari 2015

Ann Van Nieuwenhove

De dekenale impulsavond vindt plaats op dinsdag 17 februari vanaf 19.30 uur, in het Parochiaal Centrum van Overboelare, Grote weg 235 A.

De dekenale werkgroep Broederlijk Delen nodigt u allen van harte uit op deze avond.