Tot iedereen mee is…


Dit is de nieuwe slogan van Broederlijk Delen, Burkino Faso is het gastland dit jaar.

‘Waarom moeten wij het Zuiden steunen?’, hoor ik wel eens luiden. ‘Er is hier bij ons ook nood, armoede die moet aangepakt worden.’

LEVENSSTIJL

Al enkele jaren zien we dat campagnes van Broederlijk Delen en Welzijnszorg gelijkenissen vertonen. De aandacht gaat naar onze levensstijl. Hoe wij hier leven kan een verschil maken voor onze naasten, zowel dicht bij ons als in het Zuiden. Zo groeit de visie van beide organisaties naar elkaar toe. Terwijl bij Welzijnszorg klinkt: ‘samen tegen armoede’, klinkt het bij Broederlijk Delen: ‘tot iedereen mee is…’Het gaat bij beide organisaties om een gebeuren waarbij iedereen of toch zoveel mogelijk mensen moeten betrokken worden, een verandering die zou moeten plaats vinden in elke mens. Vandaar de slogan: ‘tot iedereen mee is…’ Op de lanceeravond in Gent leerden we een lied en we zouden het oefenen tot iedereen mee was. Dat hebben we dan ook gedaan met veel plezier. Hopelijk slaagt Broederlijk Delen er ook in ons te overtuigen van een andere levensstijl.
We zullen eraan werken, tot iedereen mee is…

[…]

Lees meer in KERK & leven van 15 februari 2017

UITNODIGING STARTAVOND

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we een startavond voor de campagne van Broederlijk Delen.
Deze vindt steeds plaats op de vooravond van de vasten op dinsdag 28 februari.

Iedereen is hartelijk welkom in het Parochiaal Centrum van Overboelare, Grote Weg 235a vanaf 19.30 uur voor een gevarieerd en – zoals gewoonlijk – verrassend programma.