Samenwerking dekenaat en school was schot in de roos

Om de campagne van Broederlijk Delen en de vasten in te zetten hebben een aantal mensen van de dekenale werkgroep Broederlijk Delen en leerlingen van Sint-Catharinacollege zich samen gezet.

Inleefreis

Vlak voor de Kerstvakantie vond een zendingsviering plaats voor vier leerlingen van het college en hun leerkracht die als inleefreizigers naar Peru zouden vertrekken. Onze bisschop, Luc Van Looy kwam naar het Sint-Catharinacollege van Geraardsbergen om hen te zegenen en te zenden voor hun inleefreis. Een heel bijzonder en unieke viering was dat.

Toen deze leerlingen samen met nog 12 leerlingen van drie andere scholen uit Oost- en West Vlaanderen in Peru verbleven konden we hen volgen via hun facebookpagina waar ze filmpjes en foto’s plaatsten. Vol verlangen keken we dus uit naar hun verhalen.

Impulsavond

0444Naar jaarlijkse gewoonte organiseert ons dekenaat aan de vooravond van de vasten een startavond van Broederlijk Delen. Dit jaar kreeg onze impulsavond een heel rijke invulling door de inbreng van deze jongeren. Het werd echt een succesavond met veel volk dat benieuwd was naar de verhalen uit Peru.

[…]

Lees meer in KERK & leven van 4 maart 2015

Ann Van Nieuwenhove