Samen tegen armoede in Geraardsbergen

17 oktober: Werelddag van verzet tegen armoede en sociale uitsluiting

Wie doet mee?
Stop armoede, onze parochiale werkgroep, werkt in het kader van deze wereldactiedag samen met welzijnsschakel “Steksken”, “Hart Boven Hard”, Wijkcentrum “De Poort” (OCMW), de stad Geraardsbergen, en met het Regionaal Welzijns Overleg (RWO ARA VZW), dat de coördinatie van het geheel op zich neemt.

[…]

Lees meer in KERK & leven van 12 oktober 2016

En, op 17 oktober?
Graag nodigen we jou uit om op die dag een bezoekje te komen brengen op de Markt in Geraardsbergen, waar een stoelenactie georganiseerd zal worden van 10 tot 12 uur. Dit is een mooie toepassing van de slogan “we steken armoede niet onder stoelen of banken”.
Of kom een kijkje nemen tijdens de doorlopende en interactieve tentoonstelling, waar de creatieve uitspattingen rond het thema armoede gemaakt door leerlingen uit de basisscholen van Geraardsbergen tentoongesteld zullen worden. Dit naar aanleiding van de getuigenissen van ervaringsdeskundigen in de scholen.
Of ben je gewoon nieuwsgierig, wil je graag wat meer info vergaren omtrent het thema, of misschien een praatje slaan met een hapje en een drankje?
Dat kan van 14 tot 19 uur in jeugdcentrum “De Spiraal”, Zakkaai 29.