Data vormsel 2021

Reeds eerder was de beslissing van het bisdom Gent meegedeeld dat de vormselvieringen dit jaar zouden plaatsvinden in het weekend van 25 en 26 september 2021. Gezien het aantal vormelingen kunnen niet alle vormsels georganiseerd worden op dat ene weekend. Wij hebben van het bisdom de toestemming gekregen om ook het weekend voordien te mogen vormen. Het bisdom heeft zijn goedkeuring gegeven aan deze  regeling:

Zaterdag 18 september
17.00 u. Idegem

Zondag 19 september
09.00 u. Sint-Bartholomeus (1)
11.00 u. Sint-Bartholomeus (2)

Zaterdag 25 september
09.00 u. Zandbergen (1)
11.00 u. Zandbergen (2) – volzet
14.00 u. Nederboelare (1)
16.00 u. Nederboelare (2)
18.00 u. Overboelare

Zondag 26 september
09.00 u. Ophasselt
11.00 u. Sint-Bartholomeus (3)

Momenteel weten wij nog niet hoeveel personen er aan die vieringen zullen mogen deelnemen. Dit hangt af van de maatregelen die de overheid zal uitvaardigen. Om die beslissingen te kunnen opvangen opteren wij (zoals vorig jaar) voor vieringen met maximaal ongeveer 20  vormelingen. Daardoor zijn er in sommige vormselkerken meerdere vieringen voorzien. Voor de vormselkerken Sint-Bartholomeus (Centrum), Nederboelare en Zandbergen zullen de plaatselijke catechisten instaan voor de verdeling van de vormelingen over deze verschillende vieringen.
Wil dus een e-mail of contact met uw plaatselijke catechist af te wachten. Deze afspraken zijn niet gekend op ons parochiaal secretariaat.

Wanneer de naamopgave en de overhandiging van de vormselkruisjes zal plaatsvinden, kunnen wij nu nog niet meedelen. Dit hangt eveneens af van de maatregelen van de overheid. Zodra we hierover informatie hebben brengen wij jullie op de hoogte.

Samen met jullie kijken wij uit naar die belangrijke stap in het leven van onze vormelingen.

Met hartelijke groeten
Pastoor Frans en de vormselcatechisten