Orgelconcerten Anneessensreeks zoekt vrijwilligers

De orgelconcerten in de Anneessensreeks zijn uitgegroeid tot een vaste waarde en een begrip in het culturele leven van Geraardsbergen en ver daarbuiten. De reeks werd opgestart in 2015 naar aanleiding van het ‘sanerend herstel’ van het Anneessensorgel uit 1890. Ondertussen zijn we begin juni aan concert n°17 toe.

De concerten worden systematisch vanuit de kerkraad Sint-Bartholomeus Geraardsbergen georganiseerd. Dankzij een nauwe samenwerking met het CC De Abdij, de kunstacademies Geraardsbergen en Gooik, slaagt een kleine schare medewerkers erin om telkenmale heel wat toehoorders warm te maken voor een gevarieerd programma rond ‘orgelmuziek’. Zowel grote internationale namen als lokale muzikanten en verenigingen hebben de laatste 8 jaar hun schouders mee onder deze concerten gezet. Vele muziekstijlen passeerden de revue: middeleeuws, romantisch, filmmuziek, moderne muziek, … Combineren kunnen we ondertussen als geen ander: orgel en koor, orgel en harmonie, orgel en trompet, orgel en schuiftrombone, orgel en verhalende acteurs, en ga zo maar door.

Om de werking te optimaliseren zijn we vanuit de Kerkraad op zoek naar een aantal gemotiveerde vrijwilligers die mee hun steentje willen bijdragen aan de organisatie van de volgende orgelconcerten. Laat het ons een orgelcomité noemen dat los staat van de kerkraad, maar aangestuurd zal worden vanuit de kerkraad.
De taken zijn zeer gevarieerd: het contacteren van muzikanten en uitwerken van themaconcerten, het klaar zetten van de kerk bij concerten, het installeren van de video streaming van de muzikanten, het ontwerp van affiches, tickets, uitnodigingen en programmaboekjes, het voeren van publiciteitscampagnes op sociale media. Zo zoeken we zeker iemand die ons kan helpen met een eenvoudig ticketing systeem via een digitale tool (app, website). Voor elk wat wils.

Gemiddeld vinden er drie concerten per jaar plaats.

Vrijwillige handen mogen zich melden via kerkraad.sint-bartholomeus@telenet.be