Op jacht!

Dat KSA Geraardsbergen beschikt over een 55- koppige fanfare was al langer geweten, maar dat er ook een jachthoornensemble bestaat is minder bekend. Acht jonge enthousiaste muzikanten, voornamelijk leiding en oudleiding van de jeugdbeweging, spelen verschillende stukken meerstemmige jachthoornmuziek en korte jachtstukjes met typische sfeer.

Voormalig dirigent en schepen Fernand Van Trimpont gaf vorig jaar de fakkel door aan Robrecht Van Lierde, die deze taak met veel plezier aannam. November is een bijzonder drukke maand voor de hoornblazers en de groep luisterde reeds verschillende Sint Hubertusvieringen op in de streek. Zo speelden ze recentelijk in de Sint Bartholomeuskerk in Geraardsbergen, trokken ze naar Aalter en openden ze het jachtseizoen in Kemzeke . De jachthoorn is een natuurhoorn en heeft geen ventielen, hierdoor ontstaat een specifieke klank, eigen aan jachthoorns.

Voor meer info en boekingen kan u steeds terecht bij Robrecht Van Lierde, robrecht@ksageraardsbergen.be of gsm 0485 94 82 90.