Nieuwjaar 2022

Het was een bijzonder jaar, 2021. We hoopten dat het coronavirus zou uitsterven en dat aan de pandemie een einde zou komen. En even zag het er naar uit dat deze hoop werkelijkheid worden, zodat de maatregelen versoepeld konden worden. Met enige voorzichtigheid kon men van vakantie genieten, ondanks de kwakkelzomer. Onze onderwijsmensen mochten genieten van een zeer verdiende rust. Jeugdbewegingen konden hun kampen laten doorgaan, met grote voorzorg. In de ziekenhuizen en rusthuizen kon men enigszins herademen. En de vaccinatiecampagne kwam op gang, met een enorme inzet van beroepsmensen en vrijwilligers.

Maar het virus nam een andere gedaante aan, als nieuwe variant, en in de herfst sloeg het terug, en in november nog eens. Het aantal besmettingen en symptomen van ziekte steeg opnieuw onrustwekkend. Heel veel mensen moesten in quarantaine, waardoor het leven in de gezinnen bemoeilijkt werd. Voor artsen, verpleegkundigen en verzorgenden werd het weer ‘alle hens aan dek’. In scholen, bedrijven, horeca, industrie en handel, bij contactberoepen en in de administratie moest men weer alle inspiratie, creativiteit en kracht aanspreken. Hopelijk zet de lichte daling van de cijfers zich door bij de jaarwisseling en in het begin van het nieuwe jaar.

[…]

Lees meer in KERK & leven van 29 december 2021

Van harte wens ik u, ook in naam van al onze medewerkers in onze kerkgemeenschappen, een zalig en gelukkig Nieuwjaar, en een goede gezondheid!

Pastoor Frans