Nieuw dekenaat – nieuwe parochie

Naar aanleiding van een mededeling vanwege het bisdom Gent en van berichten in de pers kreeg ik regelmatig de vraag: ga je ons dan moeten verlaten, en waarheen ga je verhuizen? Wees gerust: zo een vaart loopt het niet. Maar het is goed een en ander wat te verduidelijken, voor zover mogelijk.

Het bisdom Gent zal voortaan maar 10 dekenaten meer tellen. Concreet komt dit erop neer dat de huidige dekenaten Geraardsbergen, Herzele, Nederbrakel en Zottegem gefusioneerd worden tot één groot dekenaat, dat de naam ‘dekenaat Zottegem’ krijgt. De deken daarvan wordt de huidige deken van Zottegem, e.h. Hans Vandenholen.

Het huidige dekenaat Geraardsbergen zal voortaan (‘nieuwe’) ‘parochie Geraardsbergen’ heten. Die nieuwe parochie zal al de huidige parochies omvatten. Ikzelf en de huidige pastoors, e.h. Luc Verhasselt en e.h. Robbrecht De Latte blijven op post, voor zover we dit momenteel kunnen zien. Hetzelfde geldt voor de diakens Dany Van der Haegen, Albert Gossye en Renaat Aelbrecht en de parochieassistente Ann Van Nieuwenhove.

[…]

Lees meer in KERK & leven van 4 mei 2016

deken Frans