Kinderen kijken uit naar Sinterklaas

In de nacht van 5 december doet de Sint met de hulp van zijn Pieten weer de huizen van alle brave kinderen aan, zodat ze op 6 december hun schoentje gevuld zien met lekkers. Met Raphaël, Doriane, Mathéo, Lobke en Theo kijken we al even vooruit naar zijn komst.

SCHOENTJE ZETTEN
“Ik kijk lang op voorhand uit naar Sinterklaas” vertelt Raphaël. “Ik schrijf een brief aan de Sint en zet mijn schoentje klaar bij de schoorsteen. Daarin leg ik een wortel voor het paard van Sinterklaas.”

Doriane en Mathéo vertellen: “toen we klein waren vonden we het super leuk om ons pantoffeltje aan de schoorsteen te zetten. Weken aan een stuk zochten we al naar de zovele dingen die we wilden vragen aan de lieve Sint. ‘s Morgens vroeg snel uit ons bed om te kijken of er snoepjes en koekjes lagen…. Maar hoe komt die Sint met zijn pakjes elke dag opnieuw op het dak van ons huis? Hoe kon hij door de schoorsteen gaan en terug de stoof uit??? Maar nu we groot zijn geworden kennen we het echte verhaal van Sinterklaas.
Sssst, ik mag het niet vertellen voor de kleine oortjes rondom ons. Maar we vinden het nog altijd zo plezant op 6 december koekjes te krijgen. Daarom zullen we nog steeds ons best blijven doen.”

[…]

Lees meer in KERK & leven van 29 november 2017

Raphaël, Doriane, Mathéo, Lobke, Theo en Ann