Ik wil er zijn voor jou

De naam van onze God is ‘Ik zal er zijn’. Als mens probeer ik mijn best te doen, met vallen en opstaan, maar ik blijf proberen, ik geef niet op. Daarom zeg ik: ‘ik wil er zijn’.

Knelpunten of raakpunten

Onze cultuur wordt beheerst door de mening dat God tot het verleden behoort, ons leven wordt beheerst door individualisme en de zucht naar geld en goederen. Dat staat haaks op Jezus’ boodschap. In het dossier van Kerk en Leven, 16 april 2014 lees ik dat het belangrijk is dat mensen dit in de preek horen. Het dwarse van de Christelijke boodschap moet getoond worden.

Mentaliteitsverandering

In het tijdschrift Knack van 10 april 2014 lees ik deze week een artikel over weggeefwinkels, geef- en neemmarkten en ruilbeurzen. Vooral de bedoeling vind ik interessant, een mentaliteitsverandering teweeg brengen bij mensen. We zijn helemaal niet goed bezig met onze wegwerpcultuur en ons consumptiegedrag. Voor de kleinste afstand nemen we de auto. Zo maken we onze planeet, de schepping kapot. We leven voor onszelf. Moeten we dan niet denken aan wie na ons komt, kinderen, kleinkinderen enzovoort.

[…]

Lees meer in KERK & leven van 30 april 2014

SOEPBABBEL STEKSKEN: GROOT SUCCES!

Wel 150 mensen zakten vandaag af naar het Ideeënhuis om kennis te maken of samen met ons de eerste verjaardag te vieren van welzijnsschakel Steksken.
Als je je oren en ogen opent in onze maatschappij dan vliegen de noodkreten je om het hoofd.

[…]

Lees meer in KERK & leven van 30 april 2014

Ann Van Nieuwenhove