Feest van Sint-Bartholomeus – Processie van Plaisance 2021

Beeldje van Sint-Bartholomeus in het retabel van het hoogkoor

Op 24 augustus wordt de feestdag gevierd van de heilige apostel Bartholomeus, de patroonheilige van de hoofdkerk en van de stad Geraardsbergen. Naar goede gewoonte vindt op de zondag daarop, 29 augustus, om 9 uur, de eucharistieviering plaats ter gedachtenis van deze heilige. Daarna volgt de Processie van Plaisance, met het reliekschrijn van Sint-Bartholomeus.

Omwille van de coronapandemie kon de processie vorig jaar niet uitgaan. Om toch geen onderbreking te veroorzaken in de geschiedenis van Plaisance vond een kleine processie plaats binnen de kerk. Gecombineerd met een aantal interviews met belangrijke actoren rond het processiegebeuren kon een mooie, boeiende film gemaakt worden. Maar de ‘echte processie’ was dit toch niet, en de hoop leefde sterk dat de ommegang in 2021 toch zou kunnen doorgaan.

[…]

Lees meer in KERK & leven van 25 augustus 2021

We danken bij voorbaat allen die zich met veel energie en inspiratie ingezet hebben voor de voorbereiding van de Processie van Plaisance en natuurlijk allen die er zullen aan deelnemen of komen kijken. Welkom!