Dertiende concert in de Anneessensreeks

Modern Times

De Kerkraad van Sint-Bartholomeus en het Cultureel Centrum De Abdij nodigen u graag uit op het dertiende concert in de Anneessensreeks op zondag 13 oktober 2019 om 19.00 u., in de Sint-Bartholomeuskerk, Markt, Geraardsbergen.

Organist en improvisator Paul De Maeyer zal op een levendige manier de film Modern Times van Charlie Chaplin van muziek voorzien. Dit zal hij doen door alle elementen van beweging in klank om te zetten, naar de geest of soms ook letterlijk. En door te werken met improvisatiethema’s die regelmatig in verschillende vormen zullen terugkeren. De Maeyer is een meester in het vinnig inspelen op de timing waarmee verrassende gebeurtenissen plaatsvinden in een ‘stomme’ film.

Het thema van Modern Times is dat van de mens die zich moet blijven aanpassen aan de veranderlijkheid van de moderne tijden, tijdloos en universeel. Een garantie voor een evenzo universele en tijdloze film is dat zeker niet. Dat Charlie Chaplin met Modern Times er toch in geslaagd is een klassieker te maken, verdient dan ook alle lof. Terwijl de maatschappijkritische noot vooral impliciet doorklinkt in de veelzeggende details, treedt Charlie Chaplin als de acrobatische zwerver op de voorgrond, wat zorgt voor een even vermakelijke als veelzeggende film, die nog net zo actueel is als 70 jaar geleden.

Toegangskaarten: Volwassenen 12 euro
Groepen, studenten, -26 of 55+: 11 euro
Vrijetijdspas: 3 euro – Kinderen: 6 euro
Leden Kunstkrak: 6 euro (enkel via de kunstacademie)
Tel. 054 43 72 61
ccdeabdij@geraardsbergen.be
www.ccdeabdij.be