Coronavirus stak een stokje voor campagne Broederlijk Delen

© Lionel Croes

Met Pasen eindigde de campagne van veertig dagen Broederlijk Delen, maar nog niet eens halfweg die veertigdagentijd ging alles en iedereen in lockdown omwille van de coronapandemie. Alle geplande financiële acties moesten worden geannuleerd. De twee omhalingen in de kerken vielen weg, geen koffiestops in onze verschillende deelparochies Oost, geen boterkoekenverkoop in Goeferdinge en nog zoveel meer. Dit is maar een heel klein deel van de stop die Broederlijk Delen meemaakt. De partnerlanden en organisaties van Broederlijk Delen zijn in lockdown waardoor het werk daar stil ligt.
De bisschoppen roepen ons op om onverminderd solidair te zijn met volken of landen in nood, en onze gift te storten via overschrijving. Voor Broederlijk Delen op rekening BE12 0000 0000 9292, liefst met de mededeling +++201/1000/50493+++

Lieve Herijgers, directeur van Broederlijk Delen, vertelt in een interview dat het systeem is vastgelopen: “Als we de toekomst niet delen, hebben we geen toekomst. Het is geen nieuws dat Broederlijk Delen oproept om te delen, dat doen we al bijna zestig jaar. Maar in het verleden werd dat te vaak gekoppeld aan delen van wat wij te veel hadden, vandaag stellen we vast dat we verder moeten gaan, want het hele neoliberale groeisysteem botst op zijn grenzen: economisch, ecologisch, sociaal. Herverdelen moet verder gaan dan delen van een beetje overvloed.”

[…]

Lees meer in KERK & leven van 22 april 2020