Coronatijd, een tijd dat alles anders wordt

Geen gemakkelijke tijd voor artsen, verpleegkundigen en verzorgend personeel, thuisverzorgers… Ook niet voor welzijnsorganisaties die intensief werken met kwetsbare groepen. Deze mensen zijn niet enkel psychisch kwetsbaar maar dikwijls ook fysiek, daarom behoren ze tot de risicogroepen die extra vatbaar zijn voor het coronavirus. Bam, nog een klop op hun hoofd erbij, alsof het allemaal nog niet erg genoeg was.

Nu we met onze mensen niet meer mogen samen komen, moeten we op zoek naar andere wegen om contact te houden. De gezellige momenten samen kunnen nu even niet en dat is lastig voor zowel de doelgroep als de vrijwilligers. We zijn zo afgestemd op elkaar dat we bijna niets anders meer kunnen dan er te zijn voor elkaar. Plots moesten we alle activiteiten staken en kregen berichten van onze mensen hoe erg ze dit vinden.

MOOIE GETUIGENISSEN KWAMEN NAAR BOVEN
Tineke vertelt: “Ik mis het verschrikkelijk, je zit in een positieve sfeer zoals Daisy al zei, en plots valt alles weg, ik ga het missen. Bij Welzijnsschakel Steksken zijn de ontmoetingen telkens de moeite waard om van tussen mijn vier muren te komen. Het is voor mij fantastisch om met die mensen te knutselen, iets te bakken en samen op te eten. Nu val ik in een dood gat… dikke knuffels aan mijn vrienden in ’t Steksken.”

[…]

Lees meer in KERK & leven van 1 april 2020


Nog in KERK & leven van 1 april:

  • Troostend coronagedicht
  • Kerk van Viane herschilderd