Anders op vakantie – pelgrimstocht naar Compostella

We zijn op bezoek bij Guido De Smedt, die jaarlijks op pelgrimstocht trekt. Aanvankelijk dacht Guido hier niet zoveel te kunnen over vertellen, maar al snel was hij op dreef en had onze vragen niet meer nodig om op verhaal te komen.

Waarom onderneem je zo een tocht?
Guido: Het is een aanrader, ik wil jongeren aansporen dit ook eens te doen. Iedereen kent moeilijkheden in het leven. Op zo’n tocht kom je mensen tegen met nog veel grotere moeilijkheden. Al meer dan 30 jaar droomde ik ervan om op tocht naar Compostella te gaan, de zogenaamde camino. Ik had vliegangst en dit hield me tegen. Op een dag gaf m’n zoon Gert me een vliegticket naar Porto heen en terug om vandaar de tocht naar Compostella af te leggen.

[…]

Lees meer in KERK & leven van 17 augustus 2016