Advent 2022

Gelukkig zijn er nog zekerheden in ons bestaan. Zo hebben we de zekerheid dat na de zomer de herfst eraan komt, daarna de winter en tenslotte weten we met zekerheid dat na de winter de lente aantreedt.

Zo is er ook de zekerheid dat we in de donkerste weken van het jaar, hoopvol en verwachtend kunnen en mogen uitkijken naar het licht van de komende lente. En deze donkere weken van het jaar zullen dit jaar letterlijk nog donkerder zijn met het doven van een groot deel van de straatverlichting in de nachtelijke uren.

Maar voor heel wat mensen zal deze donkere periode nog zwaarder doorwegen door de hoge energieprijzen. Voor velen zal het dan ook een verademing zijn wanneer die donkere weken achter de rug zullen zijn en zij op een relatief zuinige manier de winter zijn doorgekomen. Zo kijkt iedereen verlangend uit naar betere tijden.

Als gelovigen kijken wij uit naar de komst van het Licht van de wereld. Naar de komst van God op aarde. Naar Kerstmis. Deze periode van verlangend uitkijken, van verwachten noemen wij ADVENT.

[…]

Lees meer in KERK & leven van 23 november 2022

Jan De Lil