Advent 2016

Om de advent goed te beleven, uitkijkend naar de komst van Christus op Kerstmis, bieden we je twee initiatieven aan. Later schenken we aandacht aan Welzijnszorg, dat ons uitnodigt om Christus te erkennen in medemensen.

Bijeenkomst ‘Kerkelijk Nieuwjaar’

Alle geïnteresseerden nodigen we uit op de eerste adventszondag, 27 november, in de Sint-Bartholomeuskerk in Geraardsbergen, om de advent – begin van een nieuw kerkelijk jaar – te starten met een gevarieerde voormiddag.

(Klik hier voor meer info)

De digitale adventsretraite

Dit is een aanbod van geestelijke verdieping dat uitgaat van jezuïeten. Zij sluiten op een hedendaagse manier aan bij de spiritualiteit van hun stichter Ignatius van Lyola. Zij nodigen uit om uit te kijken naar Kerstmis vanuit het thema “Wandelen in het licht”. Voor deze retraite moet je niet naar een klooster of bezinningscentrum. Je kunt het doen van bij je computer, smartphone of tablet. Als je inschrijft krijgt je elke dag een e-mail met gebedsmateriaal: een bijbeltekst met gebedssugesties en geloofsimpulsen. Hiermee kan je dagelijks wat tijd uittrekken voor gebed thuis, in een kapel of kerk, op de bus of de trein, enz.

De deelnemers worden ook uitgenodigd om hun ervaringen te delen en samen rond de thema’s te bidden. Daarvoor komen wij elke dinsdagochtend van de advent te 9 uur in de Sint-Bartholomeuskerk samen voor een half uur gebed. Wie het verlangt kan daarna nog deelnemen aan de gedachtewisseling.

Dergelijke digitale retraite wordt al enkele jaren aangeboden. Sommige reacties van deelnemers waren treffend. “Ik heb dit intens en bewust beleefd. Dit komt door de mooie teksten en de gebeden, zo oprecht, zo herkenbaar. Ik heb mij zo verbonden en gesteund gevoeld. Het doet goed te ervaren dat er zoveel mensen zijn die hierin meedoen.” Of: “Oprecht dank! Deze e-retraite heeft mijn leven veranderd; ik had het broodnodig. Het is onontbeerlijk zich af en toe naar Jezus te keren… Ik heb alles geprint om het door de gewone tijd te kunnen herhalen. Samen in gebed, meer dan ooit.”

Inschrijven doe je door je mailadres op te geven via www.ignatiaansbidden.org – Deze retraite is volledig kosteloos.