3 juli 2015 – Orgelconcert St.-Bartholomeus

Op vrijdag 3 juli vindt het eerste concert in de Anneessensreeks plaats, een reeks van concerten naar aanleiding van de restauratie van het Anneessensorgel in de Sint-Bartholomeuskerk.

Voor het eerste concert doen we beroep op één van de toonaangevende Russische organisten, Daniel Zaretsky. Zaretsky is momenteel orgelprofessor aan de Staatsuniversiteit van Sint Petersburg en sinds 2007 ook aan het Staatsconservatorium van Sint Petersburg, waar hij sinds 2011 hoofd is van het Orgeldepartement. Daniel Zaretsky speelde sinds 1988 op alle belangrijke podia van de voormalige Sovjet Unie, zoals de Philharmonieën van Moskou, Sint Petersburg en de Dom van Riga, evenals in Tsjechië, Slovakije, Italië, Zwitserland, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Finland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Frankrijk, Groot Brittannië, Spanje, Portugal, Polen, Luxemburg, Zuid Amerika, Israël, Australië en de Verenigde Staten.
Een topper van formaat!

Op het programma staan werken van Bach, Bruhns, Böhm, Marchand, Belov en Gigout .

Het concert gaat door op vrijdag 3 juli om 20h in de Sint-Bartholomeuskerk. Reserveren is niet nodig. Een toegangskaart kost 8 EUR.

Vrijdag 3 juli om 20.00 u. – St.-Bartholomeuskerk
Lees hier meer (pdf-document)