Trouwen voor de kerk

LIEFDE IS HET HART VAN HET HEELAL

De Nederlandse dichter Gabriël Smit begint een gedicht over liefde als volgt :
“Met grote letters wil ik schrijven:
liefde is het hart van het heelal.”

Vast en zeker willen trouwers dat ook schrijven. Met heel grote letters. Met vuur en overtuiging. Liefde is de kern van alles. Wat zouden we zijn zonder liefde? Niets zouden we zijn.

Na deze twee hooggestemde verzen slaat de dichter een heel andere toon aan. Hij laat de stem van de zeer nuchtere geesten klinken, niet met het hoofd in de wolken maar met de voeten op de grond. Om op het einde toch tot zijn uitgangspunt terug te keren: liefde is het hart van het heelal.

“Liefde is bij elkaar zitten, zwijgen
willen zeggen wat je allang
weet en toch niet zeggen kunt.
Weten: ze heeft verdriet
en er niets aan kunnen doen,
een hand leggen op de knie,
de klok horen tikken,
samen iets opruimen,
in grote ogen kijken
en voor altijd weten:
liefde is het hart van het heelal .”

[…]

Lees meer in KERK & leven van 8 februari 2017

ONTMOETINGEN VAN AANSTAANDE TROUWERS

Een aantal koppels hebben zich al aangemeld om in het jaar 2017 een kerkelijk huwelijk te sluiten in een van de kerken van Geraardsbergen. Samen met hen willen we in twee ontmoetingsavonden de betekenis en waarde van een christelijk huwelijk verkennen. Ook andere koppels met trouwplannen nodigen we van harte uit.

Alles begint met ‘elkaar ontdekken’ en het ‘zien van het wonder van de Liefde’. Gehuwden geven elkaar groeikansen. Samen ontdekken ze daarbij Gods nabijheid. Onze waarden en onze levensdoelen toetsen we aan Jezus’ boodschap, die voor christenen centraal staat en wil bijdragen tot hun geluk. Daarom beginnen deze ontmoetingsavonden met een eucharistieviering in de kerk. Na die mis komen we samen voor gedachtewisseling en informatie en eten we samen een broodje. Het is de bedoeling dat de kandidaat-trouwers aan de beide avonden deelnemen.

Deze ontmoetingsavonden vinden plaats op de zaterdagen 11 en 25 maart in Geraardsbergen-centrum. We komen voor de eucharistieviering samen in de St.-Bartholomeuskerk aan de Markt, te 17 uur. Aansluitend daarbij trekken we naar de zaal ’t Groen Kruiske in de Denderstraat 13-15.

Voor meer informatie: klik hier.

PRAKTISCH
Wie wenst te huwen in 2017 meldt dit (tel. of e-mail) zo snel mogelijk aan het parochiaal secretariaat (gegevens onderaan); ook als huwelijksdatum en parochiekerk nog niet definitief vastliggen.

Het parochiaal secretariaat stuurt je een e-mail (of brief) met alle gegevens voor de huwelijksvoorbereiding.

Deelname in de onkosten: 40 euro per koppel voor beide avonden (huur zaal, broodjesmaaltijd, drank, teksten) te betalen op de 1ste avond van de huwelijksvoorbereiding.

Voor meer inlichtingen:
Parochiaal secretariaat – Markt 34, 9500 Geraardsbergen
Tel. 054 43 88 80
secretariaat@kerkingeraardsbergen.be