Herdenking Wereldoorlog I


Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog vindt onder de titel ‘A Walk to Victory 1914-1918’ in Geraardsbergen een historische theaterwandeling en swingend overwinningsconcert plaats. Graag stellen we dit project voor.

Het concept
In de Westhoek zijn theaterwandelingen schering en inslag. Zo organiseerde men twee jaar geleden een serie rond Vrouwen aan de zijlijn. De personages waren verpleegsters, moeders zoals Käthe Kollwitz, lokale dames en volksvrouwen alsook koningin Elisabeth.
Het concept van de theaterwandeling A Walk to Victory 1914-1918 ontstond na een theaterwandeling in het domein De Blankaart in Diksmuide in 2016. Op dat moment was ik bezig aan de voorbereiding van MEMENTO 1916-2016 in het Sint-Catharinacollege. Hierin stonden de weggevoerden uit Geraardsbergen centraal die bijeengedreven werden op de speelplaats van het college om vandaar in beestenwagons naar werkkampen in Noord-Frankrijk gebracht te worden. Op de speelplaats van het college werd in 2016 een monument ingehuldigd.

[…]

Lees meer in KERK & leven van 7 november 2018

Praktische info
Afspraak vrijdag 9 en zaterdag 10 november om 19.30 u. aan de ingang van JC De Spiraal, Zakkaai 29, Geraardsbergen.
Het publiek wordt in drie groepen verdeeld en krijgt bij aanvang eerst wat duiding over het verloop van de avond. Onder begeleiding gaat elke groep naar de drie locaties.

De theaterwandeling is heel toegankelijk, ook voor rolstoelgebruikers. Zij bedraagt slechts 1.3 km en neemt u mee op een tocht in de benedenstad.
Bereid u voor op typisch herfstweer en voorzie u dus van warme en aangepaste (regen)-kledij en eventueel paraplu, makkelijke wandelschoenen en misschien een vouwstoeltje voor de buitenlocaties.

Na de theaterwandeling komt u terug naar de Spiraal waar Concertband Cecilia u verwent met een concert om het einde van de wereldoorlog te vieren, in een na-oorlogse staminee, met dansgelegenheid tot in de late uurtjes.

Van harte welkom!
Frederika Schollaert