Bernard Foccroulle: zevende concert in de Anneessensreeks

Voor het zevende concert in de Anneessensreeks hebben we een Belgische organist met wereldfaam te gast, namelijk Bernard Foccroulle. Hij is ongetwijfeld de meest toonaangevende organist die België de laatste 30 jaar heeft gekend.

Bernard Foccroulle werd in Luik geboren in 1953. Hij begon zijn internationale carrière als organist midden de jaren 70. Hij verwierf wereldfaam met zijn interpretaties van het orgeloeuvre van Bach en Buxthehude. In 1992 volgde hij Gerard Mortier op als directeur van de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel om in 2007 vervolgens de leiding te nemen van het ‘Festival international d’art lyrique’ in Aix-en-Provence. Vorig jaar speelde hij als enige Belg het nieuwe orgel van de Parijse Filharmonie in naast tal van andere prominente organisten.
Muzikant, componist, pedagoog en directeur van kunsthuizen; Bernard Foccroulle is het toonbeeld van een complete artiest.
Bernard Focroulle zal op een meesterlijke manier het Anneessensorgel bespelen. Op het programma staan werken van Bach, Schumann, Mendelsshohn, Brahms en Foccroulle zelf.

Het concert vindt plaats op zondag 1 oktober om 19 u. in de Sint-Bartholomeuskerk te Geraardsbergen. Tickets kosten 20 euro aan de inkom. Leden van de Kunstkrak betalen 7 euro (kaarten aan de kassa op vertoon van lidkaart). Met een vrijetijdspas betaal je tevens 7 euro.

Het concert wordt samen georganiseerd met het Cultureel Centrum De Abdij, kaarten tevens via www.de-abdij.be.